Menadžer Manchester Citya Pep Guardiola kaže kako nogometaši trenutno igraju 'malo previše' utakmica, te vjeruje kako će kao rezultat tako zgusnutog rasporeda pretrpjeti i veći broj ozljeda.


City u razmaku od osam dana ima na rasporedu tri gostujuće utakmice, počevši s proteklim gostovanjem kod West Hama u subotu. U toj utakmici Guardiola nije mogao računati na Fernandinha, Gabriela Jessua i Benjamina Mendya, a problema su imali i Aymeric Laporte, Kevin De Bruyne i Aymeric Laporte. Španjolac je sada u strahu od novih ozljeda, s obzirom da njegova momčad ima sedam utakmica u 22 dana prije sljedeće reprezentativne stanke.

"Ja volim nogomet, volim igrati nogomet, volim ga gledati na televiziji - volim sve, ali ovo je previše. Znam da je nogomet biznis, ali ovo je previše za igrače. Igrači nemaju odmor ni psihički ni fizički. Ovakve stvari se događaju jer se ljudi koji upravljaju nogometom ne konzultiraju ni sa kim. Godina ima 365 dana i tu morate ugurati sva natjecanja i sve utakmica, a posebno sada s obzirom na ono što se dogodilo prošle sezone s epidemijom, koja je reducirala kalendar, tako da je još teže. Teško je svima, a posebno momčadima koje igraju i europska natjecanja - za one druge možda malo manje.

Završite jednu sezonu i odmah počinjete novu, završite sezonu i počinjete novu. Ja volim igrati puno utakmica, igrati veliki broj utakmica tijekom osam, devet ili deset mjeseci je u redu, ali morate imati jedan ili dva mjeseca odmora i odraditi dobre pripreme kako biste zaštitili igrače. Kad imate predsezonu kao prije u trajanju od pet ili šest tjedana, imate vremena relaksirati psihu i igrači mogu uživati u svojim životima, ali sada imate 10 ili 15 dana i krećete ispočetka. Uđete u predsezonu i morate pobijediti u predsezoni, imate Community Shield, imate prve utakmice i zbog toga se igrači ozljeđuju, to je normalno. Nije tajna, tako da se morate moliti svaki i nadati se da će svi završiti utakmicu bez problema. Ali tako je kako je." rekao je Guardiola.

Guardiolin ugovor s Manchester Cityem istječe na kraju ove sezone i neki su mediji prenijeli vijest kako je započeo pregovore oko njegovog produljenja, ali on kaže kako to nije istina, te dodaje kako nesigurnost oko njegove budućnosti u klubu ne utječe negativno na igrače: "Apsolutno ne. Oni žele igrati dobro svaku utakmicu. Kad su na terenu oni će napraviti sve što mogu kako bi pobijedili, s jednim trenerom na klupi ili drugim, jer su oni nevjerojatni profesionalci i žele napraviti dobar posao, tako da to ništa ne mijenja."