Menadžer Manchester Citya Pep Guardiola se nada kako će i nakon ove sezone ostati na klupi tog kluba, iako mu ugovor istječe na ljeto, a odbacio je mogućnost povratka na klupu Barcelone, nakon što je favorit za novog predsjednika katalonskog kluba Victor Font izjavio kako je upravo on njegova želja za novog trenera.


"Ja sam nevjerojatno sretan ovdje. Presretan sam zbog toga što sam u Manchesteru i nadam se da ću napraviti dobar posao ove sezone i ostati duže. Sad će biti izbori u Barceloni i nadam se da će izabrati pravog čovjeka koji će zadržati taj nevjerojatni klub na najvišoj razini. Moja karijera u Barceloni je bila nevjerojatna, a sada je tamo Koeman i molim vas da ga poštujete. On je trener i moj dobar prijatelj. Ja postajem stariji, a da biste bili trener Barcelone morate imati posebnu energiju. Zbog toga taj posao pripada mlađim ljudima. Moja trenerska karijera u Barceloni je gotova." rekao je Guardiola.

Guardiola se na početku nove sezone morao boriti s velikim brojem izostanaka igrača zbog ozljeda, problema za koji smatra da je nastao zbog skraćenog ljetnog odmora i intenziteta kalendara utakmica uzrokovanog pandemijom. Ozljedama su pogođeni i neki drugi klubovi, pa je Guardiola pozvao čelnike Premier lige da razmisle o vraćanju pravila o mogućnosti pravljenja pet izmjena za vrijeme utakmice koje je bilo uvedeno u završnom dijelu protekle sezone nakon karantene.

"Definitivno bi trebali vratiti to pravilo, 100%. Ne radi se tu samo o jednom klubu. Postoje statistički podaci koje ne možete opovrgnuti. U premierligaškom nogometu imamo 47% više ozljeda mišića u ovoj sezoni u odnosu na prethodnu, zbog toga što nismo imali pripreme i zbog velikog broja utakmica.

Sve lige, Njemačka, Španjolska, imaju pet izmjena kako bi zaštitili igrače, a ne kako bi zaštitili jednu ili drugu momčad. Nadajmo se da će oni razmisliti i napraviti ono što je napravio ostatak svijeta. Mi se moramo prilagoditi brojnim stvarima tijekom ove pandemije, realnost je kompletno drugačija nego ranije. Inteligentni ljudi se prilagođavaju situaciji u svijetu za dobrobit nogometa i igrača. Zašto mi to ne bismo napravili? To nema smisla, iskreno, nema smisla.

Na kraju krajeva, oni koji glasaju i donose odluke - sportski direktori, predsjednici - tko su oni da to odlučuju? Tko su oni? Oni moraju zaštititi igrače. Te odluke trebaju donositi menadžeri ili udruženje profesionalnih nogometaša. Oni su ti koji trebaju odlučiti treba li koristiti tri ili pet izmjena kad je to prihvatljivo za FIFA-u, UEFA-u i drugdje." zaključio je Guardiola.