Novi lijevi bek Tottenhama Sergio Reguillon iza sebe ima sjajan početak sezone u novom klubu i novoj ligi. U samo osam utakmica od dolaska iz madridskog Reala upisao je tri asistencije i pokazao se pravim pojačanjem za momčad Josea Mourinha.


Reguilon je bio sjajan i prošle sezone dok je bio na posudbi u redovima Seville, a za Onda Cero je govorio o nedostatku prilika za igru u svom matičnom klubu.

"Nisam više u Real Madridu jer odluka nije bila na meni. Moja savjest je čista, ne možete se ljutiti na sebe zbog odluka koje niste ni mogli donijeti. Nikad nisam sa Zinedineom Zidaneom razgovarao o tome." rekao je Reguilon, dodavši kako nema istine u tvrdnjama španjolskih medija da je klub morao napustiti zbog sukoba sa Zidaneovim sinom: "Ja se dobro slažem s Lucom Zidaneom i nisam nikad imao problema s njim. Situacija je upravo suprotna i mi smo još uvijek u kontaktu. Vijest o tome kako se Luca i ja nismo slagali je potpuno lažna."

"Real Madrid mi je dao sve i uvijek će to za mene biti poseban klub." rekao je Reguilon, naglasivši kako se ne bi volio susresti s njima u Europa ligi ove sezone: "Ne budite smiješni, to bi bilo užasno. Real Madrid će proći grupnu fazu Lige prvaka."

Reguilon je govorio i o svom novom treneru u Tottenhamu, Joseu Mourinhu: "On je sjajan čovjek i puno sam toga naučio od njega u malo vremena. On me je iznenadio na pozitivan način, ima puno sjajnih karakteristika."

Nakon što je dobio nekoliko poziva u reprezentaciju Španjolske, Reguilon kaže kako se sve ugodnije osjeća u reprezentativnom dresu: "U reprezentaciji sam obično sa Sergiom Ramosom, Marcosom Llorenteom, Kepom, Inigom Martinezom i Alvarom Moratom, jer morate biti u grupama po šest ljudi zbog ograničenja vezanih za korona virus. Osjećam se sve više kao doma u reprezentaciji. Konkurencija za poziciju lijevog beka je velika i ja sam jako sretan zbog toga što sam zadržao svoje mjesto u momčadi."