Navijači će se sljedećeg tjedna moći vratiti na Arsenalov stadion Emirates u Londonu, u puno manjem broju nego inače, dok će oko polovina engleskih premierligaša i dalje biti u potpunosti bez podrške svojih navijača.


Nova pravila britanske vlade omogućuju da 54 kluba od ukupno njih 104 u Premier ligi, Championshipu i ženskoj Superligi prime na stadione do 2000 gledatelja. Među tim klubovima su svi premierligaši s juga Engleske, te oni iz Liverpoola, dok će oni sa sjevera morati sačekati bolje dane.

Utakmica Arsenala protiv bečkog Rapida sljedećeg četvrtka bit će prva koja će se igrati pred navijačima u Engleskoj nakon ožujka. Klub je objavio kako će do ulaznica moći samo oni najbrži, pod uvjetom da su vlasnici Zlatne ili Platinaste pretplate.

Prva premierligaša utakmica koja će se ove sezone igrati pred navijačima bit će ona između West Hama i Manchester Uniteda u subotu 5. prosinca.

Menadžer Leedsa, jednog od klubova koji još uvijek ne mogu igrati pred navijačima, Marcelo Bielsa, nije oduševljen novim mjerama vlade, jer smatra da su neki klubovi povlašteni ovom odlukom.

"Ne bi trebalo u nogometu odluke donositi prema kategorijama ili da klubovi snose posljedice jer dolaze iz grada koji spada u određenu kategoriju, nego bi trebalo osigurati da natjecanje bude što je poštenije moguće i pod jednakim uvjetima za sve, kad se radi o stvarima koje se mogu kontrolirati. Ono što organizacija kaže jeste da će klubovi koji dolaze iz gradova u kojima je rizik od zaraze veći biti kažnjeni." rekao je Bielsa.