Izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward distancirao je taj klub od ideje o potencijalnom osnivanju takozvane europske superlige, koja bi okupljala najbogatije europske klubove i izdvojila se iz međunarodnih natjecanja pod okriljem UEFA-e.


Wodward, koji je i član upravnog odbora europske udruge klubova ECA, je naglasio kako je uključen u ECA-ino partnerstvo s UEFA-om, čiji je cilj ojačati postojeća europska klupska natjecanja, što je sinonim za promjene u formatu Lige prvaka.

U svom govoru na forumu navijača održanom 20. studenog, čiji su dijelovi danas objavljeni, Woodward je rekao: "Većinu svog vremena koje je posvećeno europskim natjecanjima pokušavam kroz ECA-u i suradnju s UEFA-om raditi na jačanju postojećih UEFA-inih klupskih natjecanja. Dijalog je koncentriran na to da se europska natjecanja i dalje najvećim dijelom igraju preko tjedna i da imaju mali ili nikakav utjecaj na Premier ligu. Vjerujemo kako sve promjene u europskim natjecanjima nakon 2024. godine moraju biti komplementarne s domaćim natjecanjima. Isto smatraju i naši partneri iz drugih klubova i drugih zemalja."

Ideja o osnivanju europske superlige ponovno je izbila u prvi plan u listopadu, kad su iz banke JP Morgan neki neimenovani klubovi zatražili procjenu financijskog aspekta eventualnog osnivanja jedne takve lige. Sada već bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je u svom oproštajnom govoru rekao kako je uprava tog kluba pristala  prihvatiti uvjete koji se traže za sudjelovanje u budućoj europskoj superligi, projektu koji vode veliki europski klubovi.

Woodward je stao i u obranu sudjelovanja Manchester Uniteda u sada napuštenom projektu Big Picture, koji je imao za cilj promjene u engleskom nogometu, a kojima bi se omogućilo da klubovi takozvane velike šestorke imaju potpunu kontrolu nad pitanjima vezanima za Premier ligu, te da samo jednu četvrtinu budućih prihoda od TV prava dijele s engleskom nogometnom ligom (EFL): "To nije bio pokušaj preuzimanja moći iza zatvorenih vrata, nego samo nacrt dokumenta o kojem se vodila rasprava."

On je naglasio i kako će United ostati iza svojih stavova po pitanju spomenutih prijedloga prilikom rasprave koju je Premier liga najavila kao odgovor na taj plan najvećih kluboa: "Jaka Premier liga i financijski stabilna i robusna piramida su ključni za zdravlje domaćeg nogometa i to je princip koji ćemo nastaviti slijediti. Ti ciljevi su bili u srcu našeg sudjelovanja u projektu Big Picture."