EuroNogomet, nogometni magazin

Klopp: Nikad više neću uzeti pun stadion zdravo za gotovo

Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp kaže kako nikada više u životu neće uzeti zdravo za gotovo činjenicu da ima priliku voditi svoju momčad pred punim tribinama, dok se sprema prihvatiti činjenicu da njegova momčad uskoro možda ponovno neće imati priliku igrati ni pred 2.000 gledatelja, koliko ih trenutno može doći na stadione Liverpoola i Evertona, kao jedina dva premierligaša koji u ovom trenutku imaju priliku ugostiti navijače.


Nekoliko tjedana nakon što su engleski stadioni djelomično otvoreni za navijače, ponovno su zatvoreni zbog pojave novog soja korona virusa, dok je grad Liverpool ostao u drugoj zoni, pa za sada na stadione može ući po dvije tisuće navijača.

Iako Klopp kaže kako prilika da igraju pred ograničenim brojem navijača nije njegovoj momčadi donijela značajnu kompetitivnu prednost u odnosu na rivale, ipak priznaje kako postoji pozitivan osjećaj zbog činjenice da mogu igrati barem pred malim dijelom navijača uživo.

Liverpool je ove sezone odigrao dvije utakmice pred po 2.000 domaćih navijača, protiv Wolverhamptona i Tottenhama, a godinu će zaključiti današnjim dvobojem protiv West Bromwich Albiona. To je jedini premierligaški dvoboj koji će se ovog vikenda igrati pred navijačima, s obzirom na to da je Everton jučer gostovao u Sheffieldu.

"Velika je dobrobit, s emocionalne točke gledišta, igrati pred navijačima. To je lijepo, puno veći užitak nego igrati pred praznim tribinama. Kad je rezultat u pitanju, to nije napravilo veliku razliku - igrali smo pred praznim tribinama i pred 2.000 navijača i pobijedili većinu utakmica, tako da to nije neka prednost.

Nadajmo se da ćemo još dugo imati mogućnost zadržati navijače na stadionu, ali to se ne čini izglednim. Još uvijek postoje veliki problemi i u ovom trenutku nije moguće imati navijače na stadionima, tako da moramo čekati taj trenutak.

Ono što nam je ova godina pokazala jeste da trebamo uživati u dobrim stvarima dok su tu, a ja nikad, nikad više u životu neću uzeti pun stadion zdravo za gotovo. Radeći u Mainzu, Dortmundu i sada Liveproolu, mislim da jako dugo nisam odigrao domaću utakmicu a da stadion nije bio pun do posljednjeg mjesta. Uživao sam u tome, ali nisam bio svjestan koliko je to posebno. Cijenit ću to puno više u budućnosti." rekao je Klopp.

Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN