Liverpool mora ponovno dohvatiti svoju formu kojom je nemilosrdno uništavao protivnike iz prošle sezone ako želi do kraja sezone ostati u utrci za obranu naslova prvaka Engleske, smatra lijevi bočni igrač tog kluba Andy Robertson.


Samo zahvaljujući boljoj gol-razlici Liverpool je trenutno na prvom mjestu ispred Manchester Uniteda, koji iza sebe ima niz od deset utakmica bez poraza, u kojima je upisao osam pobjeda i zahvaljujući tome osvojio ukupno 33 boda nakon 16 odigranih utakmica.

Liverpool je, s druge strane, upisao samo jednu pobjedu na posljednjih sedam gostovanja, a bodove su im otkidale i momčadi iz donjeg dijela ljestvice, poput West Bromwich Albiona, Fulhama, Brightona i na kraju Newcastlea.

"U posljednje dvije, ili čak tri, godine - bez želje da omalovažavam te momčadi - a pogotovo protekle sezone, mi bismo pobijedili u tim utakmicama. A ako dodate po dva boda iz svake od tih utakmica, ligaška ljestvica bi izgledala puno drugačije i bili bismo prilično sigurni na vrhu.

Ali, znate, ova sezona će biti jedinstvena. Mislim da ima sedam ili osam momčadi, jednom kad sve momčadi budu odigrale zaostale utakmice, koje su na tri boda od nas. Mislim da sa sigurnošću mogu reći da osvajač lige ove sezone neće osvojiti 97 ili 98 bodova, bit će dovoljno između 80 i 90 bodova za to, jer svi uzimaju bodove jedni drugima. Mi moramo ostati u utrci, a to smo do sada uspjeli.

Naravno, posljednje dvije utakmice su bile razočaravajuće, posebno protiv Newcastlea (0:0). Mogli smo vjerojatno igrati cijelu noć i ne bismo zabili gol, s obzirom na to kako je branio Karl Darlow. Ali, nekad dođu i takve utakmice. Nasreću, nismo imali previše takvih utakmica u posljednjih par godina.

Sada moramo početi godinu na pravi način. Moramo upisati niz pobjeda. Naravno, moramo osvajati i bodove u gostima i nastaviti uzimati maksimalni broj bodova na svom terenu, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti na kraju. Ali ovo je jedinstvena sezona. Nadajmo se da ćemo završiti na vrhu. I ja se osjećam pomalo krivim - 2020. godina je bila teška za sve."