Engleski premierligaš Tottenham započeo je pregovore oko produženja ugovora sa svojim napadačem Harryem Kaneom, za čije je usluge interes pokazao veći broj europskih velikana.


Kane s Tottenhamom ima ugovor do lipnja 2024. godine, a proteklog ljeta ga se povezivalo s mogućim transferom vrijednim preko 100 milijuna eura u Manchester City, koji se priprema na razdoblje nakon odlaska Sergia Aguera.

Prema pisanju Independenta, predsjednik Spursa Daniel Levy želi što prije zaustaviti glasine i osigurati da se Kane u Tottenhamu osjeća sretno i cijenjeno, pa mu je spreman ponuditi novi, bolji ugovor.

Prvi razgovori oko produženja suradnje već su počeli, pa iako do sada nije ostvaren nikakav napredak, vjeruje se kako je Kane spreman još jednom produžiti svoju vjernost klubu.

Kaneov najveći zahtjev nije financijske prirode, nego želja da Tottenham ima momčad koja će ostati u konkurenciji za sve važne trofeje, a Levy se nada kako će uvjeriti Kanea da mogu biti konkurentni sve dok je 27-godišnji napadač u njihovim redovima.

Vjeruje se kako je za Kane zainteresiran već od ranije Paris Saint-Germain, a to bi se posebno moglo intenzivirati s dolaskom Mauricija Pochettina na mjesto trenera pariškog kluba. U Parizu vide Kanea kao potencijalnu zamjenu za Kyliana Mbappea, ukoliko on sljedećeg ljeta napusti klub.

Na putu za Pariz mogao bi biti Dele Alli, koji je potpuno izgubio povjerenje menadžera Josea Mourinha i svoje mjesto u momčadi, a s dolaskom Pochettina i njegov je prelazak u taj klub postao izgledniji, iako se još prošlog ljeta spominjala takva mogućnost.