Menadžer Tottenhama Jose Mourinho kaže kako ne može tek tako dati priliku za igru Garethu Baleu, nego on svoje prilike mora zaslužiti radom na treningu, baš kao i bilo koji drugi igrač u momčadi londonskog kluba.


Velšanin je početkom sezone stigao iz madridskog Reala na jednosezonsku posudbu u svoj bivši klub, ali za sada nije dao nikakav ozbiljniji doprinos igrama i rezultatima Spursa.

Zbog bolesti i ozljede, igrao je minimalno u Premier ligi, dok je tek nešto veću minutažu zabilježio u Europa ligi. Ušao je kao pričuva u pobjedi protiv Marinea u FA kupu 10. siječnja, a novu priliku mogao bi dobiti večeras u istom natjecanju protiv Wycombe Wanderersa.

"Ne mogu igračima poklanjati minute, minute na terenu nisu nešto što ja mogu davati, tako da neću ići u tom smjeru. Svi znamo kakve je on poteškoće imao u proteklih par sezona, svi znamo da je stigao ozlijeđen, svi znamo da je i ove sezone imao određenih problema. Za njega je najvažnije da bude konzistentan, da trenira bez ikakvih problema, jer kad je igrač konzistentan na treninzima, trenira visokim intenzitetom i bez ikakvih problema, onda je spreman za igru. Ne da mu se poklone minute, nego da zaradi minute, a za mene to nije ista stvar. Ovog tjedna je on radio svake minute na treningu kao i svi ostali i dobrim intenzitetom, a vidjet ćemo kako će on reagirati na akumulaciju takve vrste rada i vidjet ćemo kako će reagirati na kraju tjedna. Radi se i o njegovom samopouzdanju. Ako on osjeća da je tjedan kakav je imao iza sebe imao pozitivan utjecaj na njega i na njegovo samopouzdanje, onda će igrati." rekao je Mourinho.