Uprava Chelsea uručila je danas otkaz na mjestu menadžera Franku Lampardu, a na njegovo mjesto zasjest će donedavni trener francuskog prvoligaša Paris Saint-Germaina, njemački trener Thomas Tuchel, s kojim je već ranije postignut dogovor o suradnji.


Da je ovo kraj puta na klupi za igračku legendu Chelsea Franka Lamparda postalo je jasno jutros kad je igračima rečeno da se jutros ne trebaju pojaviti na zakazanom treningu, a uskoro je stigla i službena potvrda.

Pet poraza u posljednjih osam ligaških utakmica bili su dovoljan razlog za djelovanje vlasniku kluba Romanu Abramovichu, koji je izgubio strpljenje za Lamparda, kojega je doveo u klub prije osamnaest mjeseci. Iako je prošlog ljeta potrošio preko 200 milijuna eura na nove igrače, Lampardovi rezultati bili su lošiji od prošlosezonskih, pa su u klubu odlučili djelovati odmah, iako mnogi smatraju kako je Lampardu trebalo dati više vremena da posloži i uigra momčad do kraja.

Roman Abramovich, koji se inače vrlo rijetko oglašava u javnosti, je ovim povodom rekao: "Ovo je bila jako teška odluka za klub, ne samo zato što ja imam sjajan osovno odnos s Frankom i apsolutno poštovanje prema njemu. On je čovjek velikog integriteta i najveće radne etike. Međutim, pod trenutnim okolnostima vjerujemo kako je najbolje promijeniti menadžera.

U ime svih u klubu, u ime uprave i svoje osobno ime, želim se zahvaliti Franku na njegovom radu u ulozi glavnog ternera i poželjeti mu svaki uspjeh u budućnosti. On je važna ikona ovog velikog kluba i njegov status ovdje ostaje neokrznut. On će uvijek biti toplo dočekan na Stamford Bridgeu."