Liverpool i Tottenham večeras se sastaju u derbi utakmici kola engleske Premier lige. Obojica menadžera poznati su po svom pomalo ekscenričnom ponašanju pored aut linije, ali Portugalac je uvjeren kako on ne bi mogao izbjeći kaznu kad bi se ponašao onako kako se često ponaša Njemac.


Ova dva protivnika sastali su se prije samo šest tjedana na Anfieldu, a tada su Mourinho i Klopp razmijenili nekoliko neugodnih riječi po završetku utakmice koja je pripala Liverpoolu. Mourinho je svom protivniku rekao kako je bolja momčad izgubila te večeri, s čim se Klopp nije složio, a na press konferenciji nakon utakmice Portugalac se požalio kako Kloppovi ispadi pored terena ostaju nekažnjeni. Klopp se nedavno sukobio i s menadžerom Burnleya Seanom Dycheom u tunenu na poluvremenu premierligaške utakmice.

"U mom slučaju, ja sam osjetio promjenu. Osjetio sam napredak u kontroli emocija. Osjetio sam da sam mirniji, da bolje čitam igru. Čak sam sretan i s ponašanjem svojih asistenata. Osjetio sam da sam morao promijeniti svoje ponašanje, zbog čega sam doista sretan. To je moj osobni slučaj, ja ne mogu govoriti o ostalima.

Ono što ja mogu reći jeste da kada se nisam ponašao dobro, ja sam plaćao cijenu. A plaćao sam je na dva načina: jedan način je bio da sam morao gledati utakmice na televiziji u svlačionici, a drugi način su bile visoke novčane kazne i osjetio sam da se to ne događa u slučaju nekih drugih menadžera. S njima se ne događa isto što i sa mnom. Ali, ako su sudac i četvrti sudac tu da rade taj posao, nadam se da će oni raditi taj posao i reagirati na način na koji trebaju reagirati." rekao je Mourinho, osvrnuvši se na svoje ranije ponašanje, koje ga je u prošlosti znalo dovesti u probleme.

S obzirom na značaj večerašnje utakmice, budući da se obje momčadi nadaju borbi za titulu do kraja sezone, za očekivati je kako će napetost ponovno biti na vrhuncu. Liverpool je sve dalje od obrane naslova prvaka, nakon što nisu upisali pobjedu u posljednjih pet utakmica i nisu zabili gol u posljednje četiri, pa su sada na sedam bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityem. Unatoč njihovim problemima, Mourinho kaže kako se i dalje radi o nevjerojatnoj momčadi.

"Za mene je Liverpool izvanredna momčad i još uvijek mogu osvojiti Premier ligu i ove sezone. Momčad je ista ili bolja nego lani. Trener je isti ili bolji, jer vas u trenerskom poslu iskustvo čini boljim i po mom mišljenju trener s godinom iskustva više je bolji nego godinu dana ranije.

Oni imaju neke vrlo dobre igrače. Ostali su bez ključnog igrača, ostali su bez ključnog igrača... možemo govoriti što hoćemo, možemo pokušati sakrivati stvari, ali neki igrači su posebni i nemoguće ih je zamijeniti, tako da nekad i obrambena igra ima veze s gubitkom igrača u napadu. Napadački proces je također povezan s defanviznim igračima koje ste izgubili. To se može činiti kontradiktorno, ali to nije kontradikcija. Momčad koja je vrlo stabilna u defanzivi je momčad koja ima puno bolje uvjete za nadadanje i obratno. Oni su izgubili Virgila Van Dijka i to je vrlo, vrlo značajno za njih.

Imali su par lošijih rezultata, nisu postigli toliko golova koliko obično postižu i normalno je da su ušli u fazu u kojoj imaju malo manje samopouzdanja, malo manje rezultata, ali za mene su oni i dalje ista momčad. Za mene se ništa nije promijenilo u načinu na koji gledam Liverpool." dodao je Mourinho.