U svom debiju u dresu West Hama, gdje je stigao na posudbu do kraja sezone iz Manchester Uniteda, Jesse Lingard je zabio dva gola u pobjedi protiv Aston Ville, a menadžer Čekićara David Moyes je uvjeren kako mu dobre igre u tom klubu mogu pomoći da ponovno izbori mjesto i u reprezentaciji.


Lingaard je protekle večeri zabio dva gola na gostovanju kod Aston Ville, gdje je njegova momčad upisala pobjedu rezultatom 3:1, a nakon utakmice je naglasio svoje zadovoljstvo zbog same činjenice da ponovno ima priliku igrati nogomet rekavši kako se smijao prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Dvadesetosmogodišnji nogometaš, čiju je izvedbu sinoć s tribina uživo imao priliku gledati i engleski izbornik Gareth Southgate, nije igrao za reprezentaciju od 2019. godine, zbog loše forme i nedostatka minutaže u Manchester Unitedu. Prije toga je igrao ključnu ulogu na putu Engleske do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine, gdje ih je zaustavila reprezentacija Hrvatske, odigravši šest od sedam utakmica na tom natjecanju.

"Ako nastavi igrati u takvoj formi, možda će i Gareth ponovno zakucati na njegova vrata. On će uvijek imati ambiciju i izazov pokazati ljudima da je na visokoj razini, a to je i pokazao u ovoj utakmici, kao što i Ross Barkley radi u Aston Villi. Puno je igrača koji naporno rade na tome da budu u reprezentaciji Engleske na Europskom prvenstvu ovog ljeta, pa zašto ne bi i Jessi radio na tome ako bude u formi u kakvoj je bio večeras?" rekao je nakon utakmice David Moyes.