Engleski premierligaš Everton je od gradskog vijeća grada Liverpoola dobio dozvolu za planiranu izgradnju novog stadiona na lokaciji Bramley-Moore Dock, koji bi trebao imati 52.888 sjedećih mjesta i na koji bi se klub mogao preseliti u sezoni 2024./2025.


Aplikaciju sada treba odobriti državno ministarstvo za izgradnju i ostale razine lokalne vlasti, ali tu ne bi trebalo biti problema, pa se početak radova može očekivati na ljeto, s obzirom da je projekt stadiona već završen.

Everton već dugo pokušava krenuti u izgradnju novog stadiona, budući da je njihov Goodison Park jedan od najneuvjetnijih stadiona u Premier ligi. Nakon što su pregledane čak 52 lokacije, odlučeno je kako su jedine odgovarajuće ona na kojoj se nalazi trenutni stadion ili Bramley-Moore Dock, koja je na kraju i odabrana.

U Evertonu vjeruju kako njihov projekt izgradnje novog stadiona može odigrati ključnu ulogu u oporavku grada od ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa, s obzirom da će izgradnja stadiona i prenamjena lokacije na kojoj se trenutno nalazi Goodison Park generirati skoro milijardu i pol eura prihoda za lokalnu ekonomiju.

Predsjednik Evertona Bill Kenwright je označio ovu odluku kao značajan korak prema klupskoj budućnosti: "Iako je ovo samo jedan korak na našem dugom putu, ovo je jako važan korak. Ovo je bio dobar tjedan za Everton i njegove navijače."