Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp smatra kako njegovoj momčadi nije potrebna neka značajna rekonstrukcija, budući da nešto lošiji rezultati u domaćem prvenstvu nizu posljedica nedostatka kvalitete nego činjenice da zbog velikog broja ozljeda nemaju priliku igrati u željenom sastavu.


Dvanaest članova trenutne Kloppove momčadi ima 28 godina ili više, a samo su Fabinho, Andy Robertson, Diogo Jota, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnols i Curtis Jones igrači ispod te dobne granice koji imaju značajnu ulogu u momčadi.

Samo se dvojica igrača - Thiago Alcantara i Diogo Jota - od posljednjih šest značajnih ulaznih transfera Liverpoola mogu klasificirati u kategoriju pojačanja, a obojica su dobar dio sezone propustili zbog ozljeda.

Niz u kojem su od Božića do danas upisane samo dvije premierligaške pobjede naveo je brojne kritičare na sugestije da su momčadi potrebna osvježenja nakon napora kojima su igrači bili izloženi u posljednje tri sezone, ali Klopp se s time ne slaže i naglašava kako su glavni problem dugotrajne i brojne ozljede.

"Rekonstrukcija? Ne. Što je 'rekonstrukcija' točno? Rekonstrukcija znači da deset igrača ode i deset novih dođe? Znam na što mislite, ali ne mislim da je vrijeme za neku veliku rekonstrukciju. Ovogodišnja momčad nije imala priliku nijednom zaigrati skupa. Mislim da ima smisla to proučiti, ali povrh toga naravno da će se dogoditi neke male prilagodbe. Moramo reagirati na situaciju, ali u isto vrijeme planirati za budućnost, i takve stvari. Nisam siguran da ćemo to moći napraviti na ljeto, ali pokušat ćemo." rekao je Klopp.

Na pitanje o tome koliko bi veliko postignuće bio i sami plasman u Ligu prvaka, nakon što se na listu dugoročno ozlijeđenih upisao i kapetan Jordan Henderson, Klopp je rekao: "To bi bilo veliko postignuće. Apsolutno. Možete i sami vidjeti kakva nam je konkurencija. Gledajte, nije sve ni u našoj izvedbi. U utakmici protiv Leicestera smo izgubili, ali takva izvedba je ona s kojom momčad obično pobjeđuje u drugim utakmicama. Bitni su rezultati. Tablica ne laže. Nikada. To je sasvim u redu. Mi znamo da naše izvedbe nisu toliko daleko od željenih, ali rezultati jesu. To je ono što moramo promijeniti." dodao je Klopp.