Vezni nogometaš engleskog premierligaša Manchester Citya Kevin de Bruyne potvrdio je svoju vjernost tom klubu potpisivanjem novog ugovora s datumom isteka u lipnju 2025. godine, što znači da će u tom klubu provesti najveći dio svoje karijere.


Belgijski reprezentativac, koji će u lipnju napuniti trideset godina, je u Manchester City stigao iz Wolfsburga 2015. godine i od tada s ovim klubom osvojio sedam velikih trofeja, a ove sezone je u utrci za još četiri.

"Ne mogu biti sretniji. Otkako sam došao u Manchester City 2015. godine osjećao sam se kao kod kuće. Volim navijaće, moja obitelj se uklopila ovdje u Manchesteru, a moja igra se razvila doista dobro. Ovaj klub je usmjeren prema uspjesima. Ovdje mi je ponuđeno sve što je potrebno kako bih usavršio svoje igre, tako da je produženje ugovora bila lagana odluka. Igram najbolji nogomet u svojoj karijeri i iskreno osjećam da ima još puno toga što će tek doći.

Pep Guardiola i ja gledamo na nogomet na isti način. Imati takav odnos s trenerom mi je jako važno, jer su naši ciljevi u potpunosti identični i želimo iste stvari. Moj fokus sada je na tome da osiguram da imamo uspješan kraj tekuće sezone. Naši rezultati i igre su do sada bili izvanredni, ali moramo osigurati da sezonu završimo s trofejima koje zaslužujemo." rekao je De Bruyne nakon potpisivanja ugovora.

De Bruyneova dosadašnja karijera u Cityu u brojkama:

255 nastupa u svim natjecanjima
176 premierligaških utakmica
76 asistencija u 176 premierligaških utakmica
41 premierligaški gol
7 velikih trofeja - dvije Premier lige, jedan FA kup i četiri Liga kupa