Legendarni napadač londonskog Arsenala Thierry Henry kaže kako on više uopće ne prepoznaje taj klub, nakon propalog pokušaja izdvajanja u zatvorenu superligu. Arsenal je bio jedan od šest premierligaša koji su planirali osnovati novo natjecanje, ali su se povukli nakon samo 48 sati u kojima su uslijedili veliki protesti navijača.


Tisuće navijača Arsenala okupilo se u petak navečer ispred stadiona Emirates kako bi pozvali vlasnika kluba Stana Kroenkea da proda klub, a jedan od onih koji su glasno kritizirali vlasnike je i Henry.

"Ja ne prepoznajem svoj klub i ovo što se sada dogodilo, taj pokušaj priključenja ligi koja bi bila zatvorena po meni uopće nema smisla. Oni vode klub kao kompaniju, a ne kao nogometni klub. Možda se radi o nedostatku razumijevanja srži nogometnih vrijednost, a možda je novac bio preveliki da bi odoljeli. Ali, što god da je razlog, pogriješili su. Jako su pogriješili.

Bio sam istinski šokiran, kao i većina ljudi i nisam mogao vjerovati što se događa. Nikad ranije nisam govorio o tome kako se vodi Arsenal, ali ono što se sada dogodilo me je natjeralo da poručim navijačima - ovo je vaš klub. Ovo je vaš klub, a i ja sam navijač Arsenala. Ponosan sam na ono što su navijači ostvarili. Ne samo navijači Arsenala, svi navijači. Rezultat je pobjeda nogometa." rekao je Henry.