Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp je uvjeren kako Manchester City ne bi osvojio naslov prvaka u Premier ligi ove sezone da se njegov kolega Pep Guardiola morao nositi s jednakim brojem ozljeda ključnih igrača u momčadi poput njega.


Liverpool je veći dio sezone morao igrati bez svoja tri ključna obrambena igrača, Virgila van Dijka, Joea Gomeza i Joela Matipa, a problema su imali i brojni drugi važni igrači, pa je Klopp često morao krpati momčad kako je znao i umio. Na pozicijama stopera tako su znali igrati veznjaci Jordan Henderson i Fabinho te neiskusni Nat Phillips i Rhys Williams. Na polusezoni je pokušao 'zakrpati' momčad dovođenjem Ozan Kabaka i Bena Daviesa, ali uz to što se nisu najbolje uklopili, i oni su imali svojih problema s ozljedama.

Iako je Liverpool oko Božića bio na vrhu ljestvice, utjecaj ozljeda je na kraju ipak ostavio velikog traga, koja je vrlo loše počela 2021. godinu. Ipak, sa sedam pobjeda u posljednjih devet utakmica, Liverpool ulazi u sutrašnju utakmicu posljednjeg kola protiv Crystal Palacea na domaćem terenu sa saznanjem da će i sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka ako ostvare pobjedu.

Kloppa su neki znali ismijavati zbog izjava kako bi i sami plasman u Ligu prvaka ove sezone bio veliki uspjeh, s obzirom da su u ožujku bili daleko od toga na osmom mjestu, ali on vjeruje da je to apsolutni maksimum s obzirom na okolnosti. I ne vjeruje da bi bilo koji od njihovih rivala u istoj situaciji napravio bolji posao.

"Nogometna momčad je poput orkestra u kojem puno ljudi radi zajedno i ako izgubite jedan djelić možda ćete i dalje to moći raditi, ali kad izgubite dva onda postaje teško. Onako je kako sam rekao ranije ove godine - s brojem ozljeda koje smo imali ovo nije bila godina u kojoj smo mogli postati prvaci. Nema šanse. Ni za koga. Koliko god da su dobri, da je City imao tri stopera van terena, ne bi osvojili ligu. United bez tri stopera - ne. A  mi smo skoro cijele sezone igrali tako.

Uspjeli smo se donekle izboriti, prihvatili smo poteškoće i napravili maksimum i ako pobijedimo u nedjelju i kvalificiramo se u Ligu prvaka, onda smo napravili najbolje što smo mogli. To je to." rekao je Klopp.