Čelnici londonskog Tottenhama konačno su okončali potragu za svojim novim menadžerom. Nasljednik Josea Mourinha na klupi ovog engleskog premierligaša bit će portugalski stručnjak Nuno Espirito Santo.


Nuno je nakon četiri uspješne sezone u svibnju napustio klupu Wolverhamptona, kluba kojega je od Championshipa doveo do četvrtfinala Europa lige i statusa stabilnog premierligaša.

Portugalac je bio jedan od kandidata za menadžera Tottenhama tijekom cijelog mukotrpnog procesa pronalaska nasljednika Joseu Mourinhu, za vrijeme kojeg su Spurse odbili Antonio Conte, Mauricio Pochettino, a Paolo Fonseca doznao da neće potpisati ugovor nakon što su se čelnici Tottenhama u posljednji trenutak odlučili za Gennara Gattusa, samo da bi i od njega odustali kad su saznali za postojanje nekih problematičnih objava na društvenim mrežema iz prošlosti. Konačno je ovog tjedna s njim uspostavljen ozbiljniji kontakt i na kraju postignut dogovor.

Novi sportski direktor Tottenhama Fabio Paratici danas se po prvi put pojavio u Londonu kako bi kompletirao ovaj posao, a Nuno će već u ponedljeljak s igračima koji nisu na Europskom prvenstvu ili Copa Americi započeti pripreme za novu sezonu.