Nizozemski reprezentativac Donny van de Beek se od dolaska iz Ajaxa u Manchester United u rujnu prošle godine nije uspio nametnuti i u kontinuitetu pokazivati svoju vrijednost, a u razgovoru za podcast Ria Ferdinanda je govorio o svom odnosu s menadžerom i o tome koja je pozicija na terenu za njega najprikladnija.


Dvadesetčetverogodišnji veznjak kaže kako vjeruje Oleu Gunnaru Solskjaeru i zbog toga nema namjeru napustiti Old Trafford, iako od njega do sada nije dobio pravu priliku za dokazivanje.

"Razgovarao sam o tim pričama o odlasku s menadžerom i s ljudima iz kluba. Oni su mi jasno dali do znanja da žele da ostanem ovdje. Menadžer je bio vrlo pozitivan prema meni i rekao mi je 'Trebam te i želim te zadržati ovdje'. Naravno, ono što sada vidim na početku sezone je teško, jer nisam odigrao niti jednu minutu, ali on je rekao 'Ono što vidim svaki dan na treningu, sada vidim drugačijeg Donnya'. Moram mu vjerovati. Da mu ne trebam, mislim da bi me pustio da odem. Mislim da on ima planove sa mnom." rekao je Van de Beek.

Preći u novi klub u vrijeme globalne pandemije i prilagođavati se u takvim uvjetima na novu sredinu, za Van de Beeka je bio veliki izazov. To je jedan od razloga zbog kojih još uvijek nije u Unitedu pokazao kvalitete kakve je pokazivao u Ajaxu, podsjetivši tek povremenim bljeskovima zašto je doveden. Otkako je stigao, započeo je samo četiri premierligaške utakmice i često se činilo kako ni samom Solskjaeru nije bilo jasno na kojoj bi ga poziciji trebao koristiti kako bi izvukao maksimum od njega.

"Ovo je nogomet i nikad ne možete obećati nekom igraču da će igrati ili mu reći da neće. Možete naporno trenirati iz dana u dan, ali na kraju vam treba minutaža u utakmicama kako biste pokazali ono najbolje od sebe. Ako igrate jednom mjesečno ili tako nešto, ne možete pokazati sve što znate. Mislim da mogu igrati na poziciji 'šest', ali naravno, ne znam što menadžer misli ili što očekuje od mene. Igrao sam tu ulogu ranije u Ajaxu. To zavisi od toga kako igrate kao momčad. Za naš način igre, mislim da je za mene najbolja pozicija 'šest' ili 'osam'." dodao je Nizozemac.