EuroNogomet, nogometni magazin

Saudijci blizu preuzimanja Newcastlea

Preuzimanje engleskog premierligaša Newcastlea od strane saudijskog investicijskog fonda moglo bi biti realizirano već u sljedećih nekoliko dana, nakon što je saudijska kraljevina ukinula zabranu emitiranja katarskoj televiziji beIN Sport, koja je vlasnik prava na emitiranje utakmica Premier lige na Bliskom Istoku.


Korporaciju koju s 80% financira saudijski investicijski fond predvodi Amanda Staveley, čija kompanija financira fond s 10%, dok je preostalih 10% u vlasništvu kompanije Reuben brothers. Korporacija se privremeno povukla iz pregovora s vlasnikom kluba Mikeom Ashleyem prošle godine nakon što je Premier liga zatražila pojašnjenje o tome tko bi upravljao klubom u slučaju preuzimanja, ali situacija se promijenila posljednjih dana i čini se kako je put prodaji kluba za iznos od preko 300 milijuna eura otvoren.

Ashley, kojega navijači Newcastlea preziru, želi što prije dovršiti proces prodaje, dok Staveley želi što prije preuzeti klub, koji nakon sedam premierligaških utakmica ima samo tri boda i nalazi se na pretposljednjem mjestu na ljestvici. Navijači se nadaju brzom promjeni vlasništva kluba i velikoj financijskoj injekciji koja bi na zimu mogla donijeti nekoliko kvalitetnih pojačanja, ali i smjeni menadžera Stevea Brucea i dolasku trenera koji je sposoban stvoriti kvalitetnu momčad.
Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN