Pedesetdvogodišnji talijanski trener Antonio Conte novi je menadžer engleskog premierligaša Tottenhama, s kojim je danas potpisao ugovor u trajanju od osamnaest mjeseci, uz opciju dodatnog produženja suradnje.


Tottenham je pokušao Contea dovesti još prije početka sezone, ali pregovori su tada zapeli u završnoj fazi.

"Iznimno sam sretan zbog toga što se vraćam trenerskom poslu i što ću to napraviti u premierligaškom klubu koji ima ambicije ponovno postati jedan od konkurenata za vrh. Jedva čekam da počnem raditi kako bih momčadi i navijačima prenio strast, mentalitet i odlučnost koji su me uvijek odlikovali, i kao igrača i kao trenera.

Prošlog ljeta se nije dogodio dogovor između nas jer sam tek nedugo prije toga okončao svoju suradnju s Interom i previše sam bio emocionalno u prošloj sezoni, tako da sam osjetio kako to nije pravi trenutak za povratak trenerskom poslu. Ali, zarazni entuzijazam i odlučnost Daniela Levya koji mi je želio povjeriti ovaj posao su dali rezultata. Sada se ta prilika ponovno ukazala i odlučio sam je iskoristiti uvjeren kako je to prava odluka." rekao je Conte.

Conte će u Tottenhamu ponovno surađivati sa sportskim direktorom Fabiom Paraticijem, koji je tu ulogu obavljao u Juventusu punih jedanaest godina, a ostatak stručnog stožera bit će kompletiran u predstojećim danima.