Engleski premierligaš Aston Villa imenovao je danas bivšeg engleskog reprezentativca Stevena Gerrarda menadžerom svoje prve momčadi, a dosadašnji menadžer Glasgow Rangersa potpisao je ugovor u trajanju od tri i pol godine, nakon što je prethodno raskinuo ugovor sa škotskim klubom.


Jedan od najboljih igrača u povijesti Premier lige iza sebe ima obećavajući start trenerske karijere u Glasgow Rangersu, s kojim je osvojio prvi naslov prvaka nakon deset godina, završivši sezonu bez poraza u ligi po prvi put u 122 godine.

"Uprava Aston Ville je presretna što može imenovati Stevena novim menadžerom naše prve momčadi. Otkako se počeo baviti trenerskim poslom nakon sjajne igračke karijere, Steven je počeo razvijajući vrhunske mlade igrače u akademiji Liverpoola, što je iskustvo koje jako cijenimo u Aston Villi. Nakon toga je donio hrabru odluku da se testira pod velikim pritiskom u Škotskoj, gdje je s Glasgow Rangersima osvojio naslov prvaka i stekao iskustvo u europskim natjecanjima." rekao je predsjednik Aston Ville Christian Purslow.

"Aston Villa je klub bogate povijesti i tradicije u engleskom nogometu i iznimno sam ponosan zbog toga što sam postao novi menadžer ovog kluba. Za vrijeme razgovora s Nassefom, Wesom i ostatkom uprave, postalo mi je jasno koliko su ambiciozni njihovi planovi i veselim se što ću im pomagati u ostvarenju tih ciljeva.

Želio bih izraziti svoju iskrenu zahvalnost svima povezanima s Glasgow Rangersima na tome što su mi dali priliku da vodim tako značajan nogometni klub. To što sam im pomogao da osvoje rekordni 55. naslov prvaka će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Želim igračima, osoblju i navijačima sve najbolje u budućnosti." rekao je Steven Gerrard.

Aston Villa će na ime odštete za raniji raskid ugovora Glasgow Rangersima isplatiti odštetu u iznosu od oko četiri milijuna eura.