Šezdeettrogodišnji njemački stručnjak Ralf Rangnick vodit će momčad Manchester Uniteda do kraja sezone, nakon čega će preuzeti ulogu konzultanta za nogometna pitanja u ovom klubu na razdoblje od dvije godine.


Rangnick će momčad preuzeti nakon što dobije radnu dozvolu, ali izvjesno je kako to neće biti prije utakmice protiv Chelsea u nedjelju, koju će ponovno voditi Michael Carrick.

Rangnick je jedno od najcjenjenijih imena u njemačkom nogometu, a trenutno je na poziciji menadžera za sport i razvoj moskovskog Lokomotiva, s kojim također treba postići dogovor oko raskida suradnje.

Rangnick je kao trener i sportski direktor bio jedan od najzaslužnijih za uspon njemačkog bundesligaša Red Bull Leipziga, a vjeruje se kako je kao trener imao velikog utjecaja na današnje menadžere Liverpoola i Chelsea, Jürgena Kloppa i Thomasa Tuchela, trenera Bayerna Juliana Nagelsmanna i mnoge druge trenere.

Smatra ga se jednim od pionira modernog presinga, kakav danas uspješno u Liverpoolu koristi Klopp, a puno se puta povezivao s brojnim premeirligaškim klubovima, iako će mu ovo biti prvi izlet na Otok.

United je i dalje u potrazi za trajnim rješenjem na klupi nakon odlaska Olea Gunnara Solskjaera, a kao najizglednija opcija za sada se čini nekadašnji menadžer Tottenhama i trenutni trener Paris Saint-Germaina Mauricio Pochettino, dok je jedna od opcija i trener Ajaxa Erik ten Hag, dok Zinedine Zidane više nije u ozbiljnim razmatranjima.