Menadžer Manchester Citya Pep Guardiola kaže kako će biti problem ako engleski reprezentatiac Jack Grealish, koji je prošlog ljeta doveden iz Aston Ville za 100 milijuna funti, ne pokaže ono najbolje od sebe ove sezone, dok i on sam priznaje kako se muči s prilagođavanjem na novu sredinu.


Grealish je u dosadašnjem dijelu sezone u petnaest nastupa upisao dva gola i tri asistencije, ali i sam je svjestan kako se od njega očekivalo puno više, ne samo zbog cijene koja je za njega plaćena, nego i zbog kvaliteta koje je u prethodnim sezonama pokazivao u Aston Villi.

"Shvatio sam da je prilagodba puno teža nego što sam očekivao. Nije se lako prilagoditi na novog trenera i nove suigrače. Ispočetka sam mislio kako ću puno više imati loptu u nogama, imati više asistencija i golova, ali uopće nije ispalo tako. Nisam ni približno toliko u kontaktu s loptom koliko sam to bio u Villi." rekao je Grealish za Daily Telegraph.

Grealish je zbog manjih problema upitan za večerašnje gostovanje kod svog bivšeg kluba, a novinari su Guardiolu pitali je li moguće da ćemo njegove prave kvalitete vidjeti tek sljedeće sezone.

"To bi bio problem - želimo to vidjeti sada. Imamo još šest ili sedam mjeseci do kraja sezone i pred nama je puno lijepih stvari. Želimo to vidjeti ove sezone. Rekao bih da se on savršeno uklopio. On nije problem, on igra dobro. Ako analizirate utakmice, vidjet ćete da on nije igrao loše. Uz kvalitete koje ima teško je igrati dobro. Sada se nakon reprezentativne stanke vratio ozlijeđen, ali vratit će se korak po korak i vidjet ćemo njegovu formu." rekao je Guardiola.

Utakmicu protiv Aston Ville definitivno će propustiti Kevin De Bruyne, koji se oporavlja od Covida, te ozlijeđeni Ferran Torres i suspendirani Aymeric Laporte. Upitan je i nastup Phila Fodena, čije će stanje biti procijenjeno tijekom dana.

"Imamo kriznu situaciju u momčadi. Imamo malo igrača na raspolaganju... Ja jako vjerujem u momčad i druge igrače koji će uskočiti, ali doista smo u problemima u prosincu, najtežem mjesecu u godini, jer imamo malo igrača. Kevin se vratio, ali treba vremena kako bi bio spreman za igru. Phil Foden i Jack Grealish će možda zaigrati večeras, ali ne puno minuta, tako da imamo 14, 15 potpuno spremnih igrača." dodao je Guardiola.

Španjolac je uvjeren kako Grealish može biti igrač koji češće donosi prevagu: "On nekad možda mora biti agresivniji, ali njegovo donošenje odluka, to dodatno dodavanje, nije bilo pogrešno. To je dobro. On stvara prostor za igrača koji dobije loptu od njega."