Antonio Conte kaže kako mu je posao vođenja Tottenhama najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, dodavši da je to 'veliki izazov za klub, veliki izazov za igrače, veliki izazov za sve'. Spursi mogu skočiti na šesto mjesto premierligaške ljestvice ako večeras u malom londonskom derbiju pobijede Brentford.


Talijanski trener je vrlo brzo shvatio koliko je veliki izazov pred njim u namjeri da vrati Spurse u vrh ljestvice engleskog nogometa nakon što su mu prva četiri tjedna provedena na ovom poslu otvorila oči. On je nakon sramotnog poraza od Mure u Konferencijskoj ligi izjavio kako razina kvalitete momčadi Tottenhama 'nije visoka'.

"Ovo je najveći izazov u mojoj karijeri, da. Ali kao što sam rekao nakon Mure, nisam uplašen. Imam puno entuzijazma. Kad sam došao ovdje, uživao sam u situaciji. Uživam u radu s igračima, uživam u razgovoru s ljudima iz kluba, uživam u tome da stvaram kvalitetnu osnovu. Sada je najvažnije ovo - stvoriti dobru osnovu i onda graditi nešto veliko. Treba nam malo vremena, ali siguran sam da možemo puno napredovati i pružiti zadovoljstvo našim navijačima. Ali ovo je veliki izazov za mene. Ovo je veliki izazov za klub. Ovo je veliki izazov za igrače. Za sve."

Kad je Conte s Chelseaem osvojio Premier ligu, Spursi - koje je tada vodio Mauricio Pochettino - su bili njihovi najveći rivali i završili su na drugom mjestu. Conte kaže kako Spursi sada plaćaju cijenu toga što nisu ranije osvježili momčad.

"Klub je proteklih godina klizio prema dolje. Ako usporedim Tottenham s onim kad sam ja bio u Chelseau, Tottenham je tada bio vrlo, vrlo konkurentan i doista, doista jaka momčad. Mislim da kad izgubite neke važne igrače ili kad neki igrači ostare, morate napraviti smjenu generacija. Mislim da Tottenham sada pomalo plaća cijenu toga.

Sada moramo stvarati, krenuti iznova. Moramo osigurati da stvorimo kvalitetnu osnovu, a onda gradimo na tim temeljima. Jer, ako nemamo solidne temelje, nemoguće je graditi nešto veliko. Mislim da je ovo pravi trenutak da stvorimo čvrstu osnovu i da onda gradimo dalje. Da se vratimo u borbu za nešto veliko kao što je to bio slučaj u prošlosti.

Mislim da to mora biti naš cilj, ali taj cilj treba uključiti sve - klub, igrače, a mislim i navijače. Shvaćam da oni ponekad izgube strpljenje, ali ponavljam - ja sam ovdje kako bih se stavio na raspolaganje Tottenhamu i radio 24 sata za ovaj klub jer ovo je veliki izazov za mene - možda i najbolji, najveći izazov, jer je jako težak s obzirom na poziciju s koje krećemo." zaključio je Conte.