Dele Alli

Vezni nogometaš engleskog premierligaša Tottenhama Dele Alli će vjerojatno napustiti taj klub u siječanjskom prijelaznom roku, nakon što su iz tog kluba donijeli odluku da su ga spremni pustiti.


Alli iza sebe ima nekoliko teških sezona i nakon sjajnog i obećavajućeg početka karijere nije igrač koji doprinosi rezultatima Spursa, zbog čega je izgubio i mjesto u reprezentaciji Engleske.

Dvadesetpetogodišnji nogometaš je odigrao samo dvije minute u Premier ligi nakon što je na mjesto menadžera imenovan Antonio Conte, pa je jasno kako Talijan ne računa ozbiljno na njega niti u nastavku sezone.

Alli je bio jedan od ključnih igrača Tottenhama u vrijeme kad je na klupi te momčadi sjedio Mauricio Pochettino, osvojivši uzastopno nagrade za najboljeg mladog igrača Premier lige 2016. i 2017. godine. U to vrijeme je izborio i mjesto u reprezentaciji Engleske, za koju je ukupno upisao 37 nastupa.

Međutim, nakon što je argentinski menadžer otišao iz kluba, njegova je karijera krenula oštrom silaznom putanjom. Brzo je došao u nemilost Josea Mourinha, a ništa bolja nije bila situacija s Nunom Espiritom Santom, iako je pod njegovim vodstvom ipak započeo nekoliko premierligaških utakmica na počeku ove sezone i činilo se kako bi se mogao vratiti na pravi put. Ipak, s dolaskom Contea postalo je jasno kako takav igrač, koji očito nije u potpunosti posvećen nogometu, nema što više tražiti na White Hart Laneu.

Unatoč svim problemima, sigurno je kako u siječnju neće nedostajati interesa za još uvijek mladog i neupitno talentiranog igrača. Tottenham bi ga rado prodao, ali su otvoreni i za mogućnost posudbe do kraja sezone uz obaveznu otkupnu klauzulu.