Nakon što su uručili otkaz Rafi Benitezu i bezuspješno pokušali vratiti Roberta Martineza, čelnici Evertona pokušali su stupiti u kontakt s Joseom Mourinhom, no on im je jasno dao do znanja kako nema namjeru napustiti Romu.


Uprava Evertona je u nedjelju, nakon poraza od Norwicha, uručila otkaz Benitezu, nakon čega su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom. Prva meta bio im je njihov nekadašnji menadžer Roberto Martinez, kojemu su bili spremni omogućiti da u isto vrijeme ostane i na klupi belgijske reprezentacije, ali vodstvo belgijskog nogometnog saveza nije se s tim složilo. Nakon toga se počeo spominjati i bivši menadžer Chelsea, Manchester Uniteda i Tottenhama, Jose Mourinho, no on je te špekulacije vrlo brzo odbacio, rekavši kako je sretan u Romi.

Roma se trenutno nalazi na sedmoj poziciji talijanske Serie A, sa sedam bodova zaostatka za mjestima koja vode u Ligu prvaka, nakon promjenjive forme i rezultata u dosadašnjem dijelu sezone.

Osim Mourinha, spominju se i imena njegovog bivšeg igrača Franka Lamparda, koji je trenutno bez posla, te Waynea Rooneya, koji trenutno pokušava izvući Derby County iz zone ispadanja u Championshipu i na najboljem je putu da to do kraja sezone i uspije, iako je njegovoj momčadi zbog financijskih problema u klubu oduzet čak 21 bod.