Nekadašnji napadač Manchester Uniteda, a danas menadžer engleskog drugoligaša Derby Countya, Wayne Rooney priznao je kako bi volio jednog dana sjesti na klupu kluba s Old Trafforda, koji je u potrazi za nasljednikom privremenom menadžeru Ralfu Rangnicku predstojećeg ljeta.


Tridesetšestogodišnji bivši engleski reprezentativac radi dobar posao u Derby Countyu, iako će teško izboriti opstanak u Championshipu s obzirom na oduzet značajan broj bodova, a nedavno je odbio mogućnost prelaska na klupu Evertona, kluba u čijem je dresu i započeo karijeru.

"Nisam otišao na razgovor s čelnicima Evertona, za koji sam dobio poziv. Uvijek sam volio izazove i spreman sam raditi i boriti se. Stao sam ispred svojih igrača i rekao im: 'Ja sam uz vas, vjerujte mi, borit ću se zajedno s vama'... Kakva bih to ja bio osoba kad bih napustio svoju momčad čim mi se ukaže prva prilika? Ja se borim za ovaj klub i pokušavam nas izvući iz problema. A onda možemo razgovarati o Evertonu i Manchester Unitedu, o dva kluba koji su mi u srcu. Naravno da bih jednog dana volio biti menadžer svakog od tih klubova." rekao je Rooney za The Mirror.

Manchester United je u utorak osvojio samo bod protiv posljednje momčadi Premier lige Burnleya, a njihov najbolji strijelac svih vremena vjeruje da put povratka na vrh zahtijeva strpljenje sa sljedećim menadžerom.

"Jasno je da oni prolaze kroz teško razdoblje. Po mom mišljenju, ono što im treba - bilo da je u pitanju Rangnick ili tko god da ga naslijedi na kraju sezone - je da novi menadžer dobije dovoljno vremena. Da ima vremena da izgradi momčad. Mislim da će oni u sljedeće tri godine jako teško osvojiti Premier ligu. Oni moraju nekome dati vremena da izgradi momčad i onda se doista boriti za velike trofeje, što je nešto što klub kakav je Manchester United mora raditi." dodao je Rooney.