Vodstvo londonskog Chelsea postiglo je dogovor s menadžerom Brightona Grahamom Potterom, koji će tako naslijediti na mjestu menadžera ovog kluba Thomasa Tuchela, koji je dobio otkaz nakon poraza od zagrebačkog Dinama u prvom kolu Lige prvaka.


Novi vlasnik Chelsea Todd Boehly se još jučer u Londonu sastao s Potterom, s kojim je razgovarao o njegovoj budućoj ulozi na Stamford Bridgeu i predstavio mu planove kluba za razvoj svih nogometnih operacija. Ti su razgovori nastavljeni i rano jutros, kad su u centru pažnje bili pravni detalji ugovora za Pottera i njegov stručni stožer.

Za sada ugovor još uvijek nije potpisan, ali obje strane su suglasne s predloženim uvjetima i Potter bi trebao uskoro biti službeno predstavljen kao novi menadžer Chelsea, s obzirom na to da je londonski klub još ranije objavio svoju spremnost da Brightonu isplati odštetnu klauzulu za njega.

Među kandidatima za Tuchelovog nasljednika čija su se imena provlačila kroz mediji bili su i Zinedine Zidane i Mauricio Pochettino, kao i aktualni trener Sportinga Ruben Amorim, ali ipak je Potter taj koji će postati prvi menadžer Chelsea u eri nakon Romana Abramovicha, s kojim su klub napustili i direktorica Marina Granovskaia, predsjednik Bruce Buck i savjetnik za tehnička i nogometna pitanja Petr Cech.