Vlasnik engleskog premierligaša Liverpoola, američka kompanija Fenway Sports Group (FSG) spremna je prodati taj klub, a u tu svrhu napravili su prezentaciju za potencijalne kupce i savjete potražili od poznatih financijskih kompanija Goldman Sachs i Morgan Stanley.


FSG je i ranije razmatrao neke ponude, ali ih nije prihvatio, no čini se kako bi ovog puta Redsi mogli dobiti nove vlasnike, ukoliko se prava ponuda pojavi.

Iz FSG-a su na novinarsko pitanje o mogućoj prodaji kluba odgovorili: "Bilo je puno promjena u vlasništvu i glasina o promjeni vlasništva kad su u pitanju engleski premierligaški klubovi, pa je neizbježno da se i nama postavljaju takva pitanja oko Liverpoola. FSG je često primao izraze interesa trećih strana, koje su bile zainteresirane za udio u vlasništvu Liverpoola. Već smo ranije rekli kako smo spremni, pod pravim uvjetima, razmisliti o novim dioničarima Liverpoola ako će to biti u najboljem interesu kluba. FSG ostaje u potpunosti posvećen uspjehu Liverpoola, kako na terenu, tako i izvan njega."

FSG je većinski vlasnik Liverpoola od listopada 2010. godine, kad su ga kupili od američkih investitora Georgea Gilletta i Toma Hicksa. Tijekom proteklih dvanaest godina, Liverpool je uložio puno u proširenje stadiona, koje još uvijek traje, ali i u momčad, što je 2019. godine rezultiralo prvim osvajanjem Premier lige i prvim naslovom prvaka u 30 godine, a osvojili su i FA kup, Carabao kup i Ligu prvaka.