Cristiano Ronaldo

U službenom priopćenju objavljenom u utorak navečer engleski premierligaš Manchester United je objavio kako je postignut dogovor oko okončanja suradnje s Cristianom Ronaldom, koji je nakon toga poručio da je došlo vrijeme za nove izazove.


"Cristiano Ronaldo napušta Manchester United sporazumno, a ta odluka stupa na ssnagu odmah. Klub mu zahvaljuje na njegovom ogromnom doprinosu u dva razdoblja na Old Traffordu, na 145 postignutih golova u 346 nastupa i želi njemu i njegovoj obitelji dobro u budućnosti. Svi u Manchester Unitedu ostaju usredotočeni na nastavak napretka momčadi pod Erikom ten Hagom i zajednički rad na postizanju uspjeha na terenu." objavili su iz Uniteda.

Kako navode britanski mediji, dogovoren je raskid ugovora bez bilo kakvog obeštećenja, tako da će engleski klub do kraja sezone uštedjeti oko 16 milijuna funti.

Oglasio se i portugalski reprezentativac, koji je napisao: "Nakon razgovora s predstavnicima Manchester Uniteda, dogovorili smo sporazumni raskid ugovora. Ja volim Manchester United i njegove navijače i to se nikada neće promijeniti. Međutim, osjećam da je stigao pravi trenutak da potražim novi izazov. Želim momčadi sve uspjehe u nastavku sezone i u budućnosti."

Istog dana kad je stigla vijest o raskidu ugovora s Cristianom Ronaldom, stigla je vijest i o tome kako je obitelj Glazer spremna prodati klub, što je dugogodišnja želja navijača ovog kluba.