Vezni nogometaš Chelsea Michael Essien tvrdi kako se sada osjeca jacim nego ikada, nakon što se konacno vratio na teren poslije oporavka od posljednje teške ozljede koljena.

Essien se pomalo neocekivano pojavio na terenu u utakmici protiv Sunderlanda proteklog vikenda, ušavši u igru s klupe za pricuve, nakon što je šest mjeseci proveo izvan terena zbog rupture krucijalnog ligamenta u desnom koljenu koju je zaradio pred pocetak sezone.

Bila je to treca teška ozljeda u posljednje tri godine za 29-godišnjeg nogometaša, koji je propustio sedam mjeseci u sezoni 2008./2009., te polovicu sljedece sezone nakon što je pretrpio ozljede ligamenata, najprije jednog, pa onda i drugog koljena.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Razumljivi su stoga bili strahovi da Essien možda nakon povratka nece biti onakva pokretacka snaga kakva je nekada bio, ali on je za Chelsea TV izjavio: "Bilo je ovo dugo razdoblje, ali ja sam uvijek bio pozitivan i znao sam da cu se vratiti jaci. To sam i napravio i bio sam sretan što sam ponovno na terenu. Uvijek je lijepo vratiti se nakon tako dugotrajne ozljede, tako da sam jako sretan."

Reprezentativac Gane se nije oporavio na vrijeme da bi nastupio na Kupu Nacija, ali priznaje kako je strpljenje bilo kljuc uspješnog oporavka: "Nismo ništa požurivali, išli smo dan za danom. Moji fizioterapeuti i lijecnici su bili uz mene, ja sam naporno radio i mislim da se naporan rad isplatio."