U Manchester Cityu danas s nestrpljenjem išcekuju vijest o tome da li ce Mario Balotelli biti kažnjen zbog jucerašnjeg divljackog udaranja nogom u glavu Scotta Parkera dok je ovaj ležao na zemlji, koje je prošlo nekažnjeno za vrijeme utakmice koju je sudio Howard Webb.

Televizijske snimke su pokazale kako je Balotelli namjerno petom u glavu udario Scotta Parkera dok je veznjak Tottenhama ležao na zemlji nakon što je blokirao Balotellijev udarac, a potvrdi li sudac Webb da nije vidio što se dogodilo, Balotelliju kazna može biti izrecena i naknadno na osnovu snimka. S obzirom da je ove sezone vec jednom dobio crveni karton, ukoliko sada bude proglašen krivim, Balotelli bi bio kažnjen sa najmanje cetiri utakmice suspenzije.

Televizijski komentatori britanskog Skya Graeme Souness i Gary Neville nisu ostavili mjesta sumnji u težinu incidenta, a bivši nogometaš Uniteda je kasnije ustvrdio kako je Balotelli, koji je kasnije izborio i realizirao jedanaesterac za pobjedu, igrac koji je svoju momcad mogao koštati naslova prvaka.

"Veliki igraci su konstantni. Balotelli je prometna nesreca koja ceka da se dogodi." rekao je Souness, a Neville je dodao: "On bi im mogao donijeti ligu, ali bi ih mogao i koštati lige."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp nakon utakmice takoðer nije imao razumijevanja za Balotellijev potez: "Kakav je on razlog imao da udari Scotta petom u glavu dok je on ležao na podu? Ja ne vidim razlog za to. To nije lijepo, tome nema mjesta u nogometu. Mislim da je trebao biti iskljucen. Ovo nije prvi put da je napravio takvo nešto i siguran sam da mu nece biti posljednji. Ja sam posljednja osoba koja ce pricati o tome kako je netko trebao biti iskljucen i o tome što bi trebali ciniti, a što ne. Ali ovo je bilo previše ocigledno. On tako uvijek reagira u dvobojima."

"On nije moj problem, neka netko drugi rješava njegove probleme. On je dobar igrac, naravno da jeste. Svi znamo da je talentiran. Ali simpatican? Ja imam svoje mišljenje, ali sve je na njegovom menadžeru. Ono što ce se dogoditi sada me ne interesira. Što je bilo, bilo je. Ali siguran sam da ce savez obratiti pažnju na to. Moraju to napraviti, zar ne?" dodao je Redknapp.

Menadžer Citya Roberto Mancini je u posljednje vrijeme vec izazvao dosta kontroverzi svojim mahanjem imaginarnim kartonima prema sucima, te u isto vrijeme prozivanjem Waynea Rooneya da je natjerao suca da pokaže crveni karton Vincentu Kompanyu, pa se nakon ove utakmice nije niti pojavio na konferenciji za novinare, kako bi izbjegao pitanja o Balotellijevom postupku.

Na konferenciji se tako pojavio njegov asistent David Platt, koji je takoðer izbjegao komentirati ovaj incident, rekavši: "Ja nisam ništa vidio uživo. Mislim da ni od strane igraca u tom trenutku nije bilo nikakve reakcije."