Uprava Manchester Citya je proglasila Carlosa Teveza krivim za kršenje ugovora i kaznila ga novcanom kaznom u iznosu od šest tjednih placa, potvrdivši još jednom kako nece biti prodan za manje od 30 milijuna eura, a usput su kritizirali i upravu Milana.

Predsjednik kluba Khaldoon Al Mubarak je veceras rekao kako Milan nije opcija za Argentinca, buduci da nije zadovoljan ponašanjem tog kluba, ciji se dopredsjednik Adriano Galliani dogovarao sa Tevezom oko transfera prije nego što je bilo što dogovorio sa Cityem.

"Kako stvari sada stoje, Milan nije opcija za Carlosa Teveza.  Gospodin Galliani i njegovi savjetnici su se neopravdano pouzdali u svoje preuranjene pregovore sa Carlosom i njegovim zastupnicima. Ako oni žele da ih uzmemo u obzir u ovom prijelaznom roku, onda im je bolje da prestanu cestitati jedni drugima i pocnu razmišljati o tome kako ce prihvatiti naše uvjete." rekao je Al Mubarak.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Tevez je još uvijek u Argentini, gdje je otišao 7. studenog, dva tjedna nakon što je kažnjen novcanom kaznom u iznosu dvotjedne place jer se nije želio zagrijati za ulazak u igru u utakmici Lige prvaka protiv Bayerna u rujnu, a tada je kazna iznosila šestotjednu placu prije nego što je u žalbenom postupku smanjena.

Sada je izašlo na vidjelo kako je City prestao Tevezu isplacivati oko 220.000 eura tjedne place krajem studenog, a buduci da je odbio vratiti se u klub iz Argentine, ponovno je kažnjen sa iznosom koji odgovara njegovoj šestotjednoj placi. Ta je kazna ponovno predmetom žalbe pred komisijom Premier lige, buduci da je žalba klubu odbijena 7. sijecnja, a konacna presuda ocekuje se krajem sijecnja.

Buduci da je Tevez još prije minhenske epizode ostao bez bonusa za lojalnost, jer je i ranije tražio odlazak iz Citya, njegov sukob sa vodecom momcadi Premier lige do sada ga je koštao nevjerojatnih 10.2 milijuna eura.