Kapetan Liverpoola Steven Gerrard kaže kako prilika da zaigra na Wembleyu u finalu Carling kupa za njega predstavlja fantastican osjecaj.

31-godišnji nogometaš je u karijeri sa Liverpoolom osvojio šest trofeja, ali nikada nije igrao u londonskom finalu. Sada ce imati priliku podici trofej u finalu koje se igra 26. veljace, pod uvjetom da Redsi opravdaju naziv favorita i pobijede Cardiff.

"Predvoditi momcad na Wembleyu ce biti posebna prilika. Prošlo je previše vremena za ovaj klub u kojem nije bio u jednom velikom finalu, tako da je lijepo konacno doci tamo. Bit ce to velicanstven osjecaj za mene." rekao je Gerrard, koji je u obje utakmice polufinala protiv Manchester Cita bio strijelac po jednog gola sa bijele tocke.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Gerrard je sa Liverpoolom osvojio dva FA kupa, dva Liga kupa i dva Superkupa u razdoblju od 2001. do 2006. godine, ali sva ta finala igrala su se na Millennium stadionu u Cardiffu. Finale Carling kupa 2012. godine ce se igrati na novom Wembleyu, a ukoliko Gerrard ostane zdrav do tada, za ocekivati je kako ce krenuti od prve minute.

Posljednja prepreka do titule Liverpoolu je velški Cardiff, a Gerrard ne sumnja kako oni nece biti laka prepreka.

"Siguran sam da cemo mi biti veliki favoriti, ali moramo pokazati respekt prema Cardiffu. To ce za njih biti utakmica života. Oni ce igrati na razini na kojoj nikad ranije nisu igrali, tako da je važno da mi ne spuštamo svoje standarde." zakljucio je Gerrard.