Brazilski 29-godišnji obrambeni igrac prošao je lijecnicke preglede, te ga samo dogovor oko place dijeli od potpisa za PSG.

Chelsea je odlucio pustiti Alexa za 5 milijuna eura, te je ovom stoperu razornoga udarca napokon pružena prilika da ode u drugi klub. U Chelseau na njega ne racunaju neko vrijeme, no nisu ga htjeli pustiti zbog bojazni da se nebi ozlijedio netko od prvotimaca. Kupili su Cahilla iz Boltona i od onda je Alex mogao napustiti Chelsea, a najviše su zagrizli Sao Paolo, Valencia, Sevilla i PSG koji je i dobio bitku za njega. Carlo Ancelotti ga je trenirao vec u Chelseau i zna o kakvom je igracu rijec, te je inzitirao na njemu. Potpis ugovora ocekuje se danas, a Alex se vec nalazi u Parizu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Punim imenom Alex Rodrigo Dias da Costa karijeru je zapoceo 2001. godine u Santosu. Chelsea ga je kupio 2004. godine, no odmah ga je proslijedio u posudbu u PSV gdje je pružio najbolje partije u svojoj karijeri, te je bio jedan od kljucnih igraca PSV-ova uspjeha. Nakon 3 godine posudbe vratio se u Chelsea u kojem je ponajviše bio pricuvni igrac. U PSG-u ga ocekuje velika konkurencija za poziciju stopera, ranije prošloga ljeta dovedeni su Lugano i Biševac, a u klubu su još i mlada Francuska nada Sakho i  Camara. Uz Alexa ocekuje se da ce do kraja prijelaznog roka u Francusku prijestolnicu preseliti i Thiago Motta.