Napadac Newcastlea Demba Ba kaže kako su ga glasine koje su govorile o tome da bi u sijecanjskom prijelaznom roku uglavnom zabavljale.

Senegalski napadac je bio pravo otkrice otkako je na pocetku sezone iz West Hama stigao na St. James Park, a u dvadeset dosadašnjih premierligaških utakmica postigao je šesnaest golova.

Dobre igre proteklog su mjeseca izazvale špekulacije oko moguceg odlaska, jer se ispostavilo kako u ugovoru ima odštetnu klauzulu, pa je povezivan sa klubovima poput Chelsea, Liverpoola i Tottenhama, ali on tvrdi kako nije imao nikakvu namjeru napuštati Newcastle.

"Nikad nikome nisam rekao da želim otici. Samo sam slušao kako ljudi govore: 'on ide ovdje, on ide ondje' sa velikim smiješkom na licu. To mi je bilo smiješno. Najvažnije je da ste sretni sa svojom situacijom, a ja sam sretan ovdje." rekao je Ba.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Ba se brzo vratio sa Africkog Kupa Nacija, gdje je njegova reprezentacija doživjela neuspjeh, i odmah zabio u nedjeljnoj pobjedi protiv Aston Ville, cime je Newcastle ostao u utrci za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

"Pogledam na ljestvicu i pomislim 'Peti smo? Woah!' Moramo samo nastaviti svojim putem, nastaviti raditi ono što radimo ove sezone i vidjeti kako ce sve završiti. Moramo zadržati koncentraciju i dok bude tako imat cemo još jako dobrih utakmica. Ne želim govoriti o tome gdje cemo tocno završiti, jer to ovisi o puno stvari, ali sve dok nastavimo ovako igrati bit cemo opasna momcad."

Njegov sunarodnjak Papiss Cisse je svoj debi u crno-bijelom dresu obilježio pobjednickim golom protiv Aston Ville, a Ba je uvjeren kako ce pojacanje iz Freiburga biti pravi hit u Newcastleu.

"On je sjajno pojacanje. Nije me bilo previše briga koga cemo dovesti, sve dok to bude napadac koji ce nam biti od pomoci. Ali na srecu po mene, bio je to igrac iz moje zemlje kojega dobro poznajem i znam koliko je dobar. Malo je razgovarao sa mnom prije nego što je potpisao. Rekao sam mu 'Potpiši'. Raspitivao se o svemu oko Newcastlea, kakvi su navijaci, klub. Nisam mu sve rekao jer želim da i sam vidi kako je ovdje. Ali sad ce vidjeti. Svidjela mu se dobrodošlica koju je dobio."