Tek što je odslužio suspenziju i vratio se na teren, napadac Liverpoola Luis Suarez ponovno se našao u centru kontroverzi nakon što je, po nekima namjerno, nogom u stomak udario nogometaša Tottenhama Scotta Parkera.

Urugvajac se vratio na teren nakon odraðene suspenzije od devet utakmica, a samo cetiri minute nakon ulaska u igru u protivnickom je šesnaestercu najprije pokušao stvoriti sebi prostor odgurnuvši Parkera s obje ruke dok je lopta bila visoko u zraku, a onda ga je u pokušaju da zahvati loptu nogom udario u trbuh. Suarez je zbog toga dobio žuti karton, a napadac Manchester Uniteda Wayne Rooney, koji je u posljednje vrijeme otkrio cari Twittera pa se sve cešce oglašava komentarima na utakmice koje prati, smatra kako je Urugvajac trebao biti iskljucen zbog svog poteza.

"Ako je sudac vidio Suarezov udarac i dao mu karton, onda je on trebao biti crvene boje." napisao je Rooney.

Uslijedile su ocekivane kritike na ovaj Rooneyev komentar, ali on se obranio rijecima: "Za sve one koji spominju mogu agresiju, mogu reci da ove sezone u Premier ligi nisam dobio nijedan žuti karton."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Sa svojim nekadašnjim suigracem složio se i bivši nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville, koji je za Sky Sports rekao kako je Suarez imao srece što je izbjegao crveni karton.

Menadžer Liverpoola Kenny Dalglish nije bio raspoložen za komentiranje Rooneyevih i Nevilleovih primjedbi: "Zašto vi Wayneu ne odgovorite preko Twittera? Ja nemam uvid u ono što su oni izjavili. Da Gary Neville ili Wayne Rooney stoje ovdje i postavljaju mi pitanje, mogao bih im odgovoriti, ali ne mislim da vi možete govoriti u njihovo ime. Mislim da cu se pozvati na peti amandman."

Dalglish je, unatoc svemu, bio sretan što je Suareza ponovno mogao vidjeti na terenu: "Za mene Luis Suarez ne treba nikome u Liverpoolu ništa dokazivati. U svakoj utakmici koju igra on je odlucan dati svoj doprinos, on je jednostavno takva osoba. Kada vidite da ima loptu uvijek pomislite da ce napraviti nešto s njom korisno za momcad. Osim toga, ne znam što bih više rekao."