Menadžer Chelsea Andre Villas-Boas je porucio igracima svoje momcadi Ashleyu Coleu i Franku Lampardu da se ne smiju ljutiti jer su utakmicu protiv Napolija u Ligi prvaka poceli kao rezerve.

Engleski reprezentativni su na iznenaðenje mnogih ostali na klupi, uz Michaela Essiena i Fernanda Torresa. Cole je na kraju ušao u igru vec nakon dvanaest minuta zbog ozljede Josea Bosingwe, dok je Lampard ušao u 70. minuti, a te odluke su dovele do kritika na Villas-Boasov racun.

Portugalac je vec od ranije pod velikim pritiskom, koji je sve veci nakon pete utakmice bez pobjede, a dodatne probleme donose price o sukobu u svlacionici kao posljedica njegovih poteza.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Villas-Boas je potvrdio kako Cole i Lampard nisu bili posebno sretni, ali je od njih zatražio da prihvate njegove odluke.

"Razgovarao sam sa Ashleyem i Frankom. S obzirom na njihovu kvalitetu i iskustvo, smatrali su da oni mogu pomoci momcadi. To je potpuno razumljivo. Naravno, bili su razocarani, ali to su odluke koje oni moraju prihvatiti i krenuti dalje."

Menadžer Chelsea je kao razlog za izostavljanje Lamparda iz pocetne postave naveo takticke razloge, a Cole je na klupi ostao jer nije bio dovoljno oporavljen nakon ozljede lista.

"Odluku oko Ashleya je jucer bilo teško donijeti. Siguran sam da ce se on vec od sutrašnjeg treninga nastaviti boriti za svoju poziciju, kao što to obicno i cini. Njegovo je da se bori za tu poziciju i ništa više."