Mario Balotelli je uvjeren kako ce Manchester City odoljeti izazovu Manchester Uniteda i osvojiti Premier ligu ove sezone. 11 kola prije kraja City ima dva boda prednosti ispred Uniteda.

"Mi smo sjajna momcad. Imamo kvalitetu. Ako ostanemo ujedinjeni do kraja, United ce završiti iza nas. Oni nisu momcad koje se trebamo plašiti." rekao je Balotelli.

Balotelli je u City stigao u ljeto 2010. godine iz Intera, a ove sezone je u 24 utakmice postigao 14 golova. Talijanski reprezentativac vjeruje kako je sada puno bolji igrac nego kada je tek došao u Englesku, a ocekuje i daljnji napredak.

"Intenzitet rada i napori koje ulažem ove godine, i na treninzima, ne može se usporediti sa onima od prošle godine. Odrastao sam i bolje razumijem odreðene stvari."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Balotelli je nedavno po drugi put izostavljen iz talijanske reprezentacije zbog kršenja kodeksa ponašanja izbornika Cesarea Prandellija, koji mu nije uputio poziv jer je služio suspenziju od cetiri utakmice zbog udaranja Scotta Parkera 22. sijecnja.

"To me je povrijedilo. Uvijek u svlacionici govorim kako je dres reprezentacije za mene najvažniji, zbog onoga što osjecam kad predstavljam svoju zemlju. cesto razmišljam o Europskom prvenstvu. Tužan sam što sam propustio prijateljsku utakmicu u Genoi. Postoji kodeks ponašanja i ja to prihvacam, iako mislim da nisam zaslužio suspenziju."

Italija se bez Balotellija mucila i doživjela poraz od Sjedinjenih Država.

"Nisam zabrinut zbog poraza od Sjedinjenih Država, a shvatit cete i zašto nakon Europskog prvenstva." dodao je Balotelli.