Bivši vezni nogometaš Manchester Uniteda Roy Keane je ulozi tv sukomentatora igrace Chelsea nazvao potpunom sramotom, zbog njihovog ponašanja za vrijeme zagrijavanja pred utakmicu FA kupa protiv Birminghama.

Na pitanje o otkazu menadžeru Andre Villas-Boasu Keane je rekao: "Ovo sve je bilo poput farse zapravo, posljednji nekoliko dana... Andre Villas-Boas je bez sumnje napravio neke pogreške, ali mislim da su ga igraci teško iznevjerili. cini se kako je to u Chelseau postala redovna aktivnost, svakih sezonu ili dvije, cak i kada menadžer radi dobro. To smo vidjeli i sa Carlom Ancelottijem. Nema stabilnosti u klubu. Oni, naravno, i dalje imaju kvalitetu i igracima i od njih se ocekuju pobjede, ali kvaliteta bez gladi i želje vam nece donijeti trofeje i zbog toga oni zaostaju u ovom trenutku."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Njegov kolega sukomentator Gareth Southgate je nakon toga rekao: "Dojam koji dobivamo jeste da igraci sigurno nisu davali svoj maksimum pod vodstvom Villas-Boasa. Morate imati neko samopoštovanje. Ako vaš menadžer dobije otkaz morate se pogledati i zapitati se jeste li vi napravili nešto da tom covjeku pružite podršku. Andre Villas-Boas je meni u Chelseau izgledao jako izolirano."

Gledajuci zagrijavanje igraca Chelsea, Keane je dodao: "Mora da imaju jako dobar timski duh kad nastavljaju s tim glupostima. Tako djetinjasto... to je ludo. Sve je to smiješno. Oni se ne bi trebali smijati. Upravo su iznevjerili menadžera. Trebali bi se koncentrirati na pobjedu u utakmici ovdje veceras, utakmici koja ce za njih biti teška. Ali njihovo ponašanje samo pokazuje kakvo je raspoloženje u ekipi. Ja pricam o ponosu... iznevjerili su menadžera žestoko, ali i dalje nastavljaju na zagrijavanju povlaciti jedan drugoga za uši... apsolutna sramota!"

"Trebali bi biti profesionalci i koncentrirati se na vecerrašnju utakmicu, a ne se ponašati tako." dodao je Keane.