Glavni nogometni administrator Manchester Citya Bryan Marwood smatra upozorio je kako preveliki broj reprezentativnih utakmica prijeti 'ubijanjem' engleske Premier lige.

"Dovoljno je samo vidjeti brojke širom svijeta kako biste shvatili da je Premier liga vrlo tražen proizvod. Ali mi smo u opasnosti da ubijemo taj proizvod ukoliko budemo tražili previše od naših igraca." rekao je Marwood za BBC.

Marwood priznaje kako je njegov klub u privilegiranoj poziciji zbog velicine momcadi, ali njegova i ostale momcadi mogle bi, prema njegovom mišljenju, osjetiti posljedice prevelikih napora.

"Mi smo u Manchester Cityu u sretnoj poziciji. Imamo jaku i veliku momcad, koja se dobro nosila s ozljedama ove sezone i imali smo priliku odmarati igrace u odreðenim trenucima. Ali ima drugih klubova koji si to ne mogu priuštiti. Na igrace se uvijek stavljaju velika opterecenja i neizbježno ce doci trenutak kad ce to puknuti."

"Ja poštujem i razumijem stajališta drugih ljudi, ali mislim da je važno u svemu ovome to da mi nudimo nešto što je prilicno jedinstveno i posebno milijunima i milijunima ljudi kroz talent koji pokazujemo. A ako ugrozimo taj talent, a u opasnosti smo to napraviti tražeci previše od njih, onda je to vrlo ozbiljan problem." dodao je Marwood.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Ranije ovog tjedna FIFA je objavila kako su napravili znacajan napredak prema smanjenju broja reprezentativnih utakmica, dok su europski klubovi još ranije postigli sporazum s UEFA-om po istom pitanju. Ali Marwood je naveo nedavno završeni Kup Nacija kao primjer toga kako reprezentativni kalendar treba novu reformu.

"Upravo nedavno smo imali Kup Nacija, što je bizarna situacija u kojoj gubite igrace u sredini sezone na pet ili šest tjedana. To je pogrešno. To je potpuno pogešno. Netko negdje mora pokušati dovesti sve strane za jedan stol i poceti ozbiljno razmišljati o tome kroz što guramo svoje igrace." zakljucio je Marwood.