Obrambeni nogometaš Tottenhama Michael Dawson ce biti izvan terena ostatak sezone nakon što je teško ozlijedio ligament u gležnju desne noge.

Dawson je nezgodno pao nakon skoka sa Chrisom Beardsleyem u šestoj minuti ponovljene utakmice petog kola FA kupa protiv Stevenagea na White Hart Laneu u srijedu, a menadžer Harry Redknapp je odmah nakon utakmice rekao kako ce biti pravo cudo ukoliko se on vrati na teren prije kraja sezone, što su naknadne pretrage i potvrdile. 28-godišnji nogometaš bi izvan terena trebao biti izmeðu deset i dvanaest tjedana.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Dawson je od pocetka ove sezone imao dosta problema sa ozljedama. Sredinom rujna je ozlijedio ahilovu tetivu na treningu i tada se ocekivalo da ce biti izvan terena najmanje dva mjeseca, ali se oporavio nešto brže od predviðanja i vratio na teren nakon samo par tjedana. U drugom tjednu listopada uslijedila je slicna ozljeda na utakmici engleske reprezentacije, nakon koje se na teren vratio u utakmici treceg kola FA kupa protiv Cheltenhama. Uslijedio je ucinak od šest utakmica bez primljenog gola u osam odigranih u kojem je odigrao znacajnu ulogu.

Dawson se sada nada kako ce se oporaviti na vrijeme za nastup u dresu engleske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Iako bi se trebao vratiti na vrijeme za nastup u prvoj od dvije prijateljske utakmice pred Euro 2012. protiv Norveške 26. svibnja u Oslu, malo je vjerojatno da ce vec tada riskirati.