Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je potvrdio kako ce bugarski napadac Dimitar Berbatov u sljedecem ljetnom prijelaznom roku napustiti redove tog kluba.

Berbatov je još od finala prošlosezonske Lige prvaka izvan startne postave kod Fergusona, koji je najavljujuci sutrašnju utakmicu Europa lige protiv Athletic Bilbaa najavio i njegov odlazak.

"On je zabrinut jer ne dobiva dovoljno prilika za igru. S 31 godinom on želi redovno igrati. Meni je teško tako nešto mu garantirati, tako da bi to moglo dovesti do njegovog odlaska." rekao je Ferguson.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Berbatov ima ugovor koji istjece na ljeto, no umjesto da ga tada puste besplatno, u Unitedu ce vjerojatno prije kraja sezone iskoristiti klauzulu po kojoj mogu produžiti njegov ugovor za dodatnih godinu dana, što bi im omogucilo da dobiju odštetu za igraca kojega su prije nekoliko godina platili preko 30 milijuna eura.

"Mi cemo iskoristiti mogucnost produženja ugovora, ali iz razgovora s njim shvatio sam da on želi redovno igrati. To je nešto o cemu cemo morati razmisliti na kraju sezone. Za igraca u njegovim godinama i njegovih mogucnosti razocaravajuce je što ne igra redovno. Sve cemo vidjeti do kraja sezone, ali do tada je on igrac Uniteda." dodao je Ferguson.