Nogometaš Boltona Fabrice Muamba po prvi je put ustao iz kreveta nakon pretrpljenog srcanog udara za vrijeme utakmice FA kupa protiv Tottenhama prije devet dana i za sada se uspješno oporavlja.

Kevin Davies, Nigel Reo-Coker, Darren Pratley i Mark Davies su posjetili Muambu proteklog tjedna u londonskoj bolnici, gdje se još uvijek nalazi na odjelu intenzivne njege, a sutra ce ga posjetiti još jedna klupska delegacija predvoðena menadžerom Owenom Coyleom, prije odigravanja ponovljene utakmice protiv Tottenhama.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Fabrice Muamba se još uvijek nalazi na odjelu intenzivne njege i njegovo je stanje ozbiljno, ali stabilno. On i dalje pokazuje ohrabrujuce znakove oporavka. Preko vikenda je bio u stanju kratko sjediti na krevetu, gledati televiziju i poceo je jesti. Meðutim, potrebno je nastaviti pozorno pratiti njegovo stanje još neko vrijeme." objavljeno je u zajednickom priopcenju bolnice i kluba.

"Napredak kojega je Fabrice napravio u samo osam ili devet dana je uistinu za divljenje. Nekoliko igraca ga je išlo posjetiti prošli tjedan, a vjerojatno ce ga mala delegacija posjetiti i prije sutrašnje utakmice. Svi bi htjeli otici u posjetu, ali to je nemoguce, a najvažniji je Fabriceov oporavak. Igraci koji ga posjete ce ostalima prenijeti vijesti. To ce pomoci. Fabrice nije samo suigrac i radni kolega. On je drag prijatelj tim momcima. Oni se žele uvjeriti da mu je bolje." rekao je menadžer Boltona Owen Coyle.