Napadac Manchester Citya Mario Balotelli nece biti naknadno kažnjen zbog starta na Arsenalovom veznjaku Alexu Songu, objavljeno je danas iz engleskog nogometnog saveza.

21-godišnji taljanski reprezentativac je s namjerom udario Songa ðonom u koljeno, ali je prošao nekažnjeno jer sudac Martin Atkinson nije vidio što je napravio. Kasnije je nakon dva žuta kartona dobio crveni karton, za koji ga ocekuje suspenzija u trajanju od tri utakmice.

Meðutim, ocekivalo se kako ce ta suspenzija biti duža, cak i do devet utakmica, ukoliko FA odluci naknadno mu formalno dodijeliti crveni karton i za start na Songu, no to se ipak nece dogoditi.

Iz engleskog nogometnog saveza su objavili priopcenje u kojem su pokušali objasniti izostanak akcije.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Nece biti nikakvih naknadne akcija u slucaju starta Maria Balotellija na Alexu Songu, koji se dogodio u 20. minuti nedjeljne utakmice. U slucaju kad je barem jedan od sudaca vidio što se dogodilo na terenu, ne poduzimaju se nikakve naknadne akcije, bez obzira jesu li oni vidjeli pravu težinu starta. Naknadne akcije se mogu poduzeti samo u scenarijima kada nijedan od sudaca nije vidio što se dogodilo. U normalnim slucajevima, to su situacije kada se incident dogodi na mjestu gdje nema lopte u blizini. Naknadne akcije su uvedene za incidente daleko od lopte, gdje nema dvoboja za posjed lopte i gdje se ne može reci da se radi o promjeni odluke suca. U dogovoru s FIFA-om, incidenti koje sudac ne vidi u Engleskoj se rješavaju na takav nacin. To je politika koja je dogovorena sa svim zainteresiranim stranama u nogometu."

U svakom slucaju, to vjerojatno nece puno znaciti samom Balotelliju, buduci da je Roberto Mancini vec rekao kako je malo vjerojatno da ce ga koristiti do kraja sezone, bez obzira na to da li ce FA poduzeti naknadne akcije ili ne.