Vezni nogometaš Newcastlea Hatem Ben Arfa tvrdi kako je sazrio i postao profesionalniji od svog dolaska u Englesku, iako priznaje kako nikada nece moci do kraja potisnuti svoje instinkte koji ga ponekad natjeraju da napravi potez više na terenu.

"Sazrio sam i odrastao, posebno nakon one dugotrajne ozljede, ali negdje duboko sam ostao isti. Neki dan na treningu su svi vikali na mene jer sam, nakon što sam predriblao vratara, sacekao da se vrati da ga opet predribam i onda sam promašio gol. Znam da to ljuti svakoga, ali znam i da se to nece promijeniti. Ali, to je nogomet kakav volim. Meðutim, mijenjam se kako bih se prilagodio zahtjevima profesionalizma, jer znam da sam placen kako bih pobjeðivao, a ne zabavljao se, ali prilagoðavanje ne znaci da mogu zaboraviti svoje instinkte." rekao je Ben Arfa.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Dok je bio u Francuskoj od Ben Arfe se ocekivalo puno više nego što je on pružao na terenu, jer se teško nosio sa zahtjevima profesionalnog nogometa, ali cini se kako je u Newcastleu pronašao svoj mir i mjesto gdje se navijaci posebno cijene igrace koji se na neki nacin razlikuju od ostalih.

"Ovdje se osjecam dobro. Ne želim otici iz Engleske. Ovo je pravi nogomet, ovdje imate strast, uzbuðenje i sjajnu publiku. Vec sam igrao u Milanu, Madridu i Barceloni, ali ovdje se na terenu osjecam najbolje. Takoðer, ovdje se igraci posebno cijene. Možete li vjerovati da kad je Newcastle ispao iz lige 2009. godine igraci su otrcali pocasni krug oko terena, a navijaci su ih pozdravljali pljeskom. Još otkako sam bio dijete svi od mene ocekuju da donosim pobjede. Kako biste odoljeli tom pritisku, morate biti cvrsti. Problem je što cesto osjecam da sam više razocarao nego zadovoljio ljude." dodao je Ben Arfa.