Sportski direktor Liverpoola Damien Comolli je napustio tu funkciju sporazumnim raskidom ugovora, samo šesnaest mjeseci nakon što je došao na ovom mjesto.

Vijest o odlasku Francuza s mjesta sportskog direktora ce biti docekana s veseljem kod vecine navijaca Liverpoola, buduci da su rijetki zadovoljni s pojacanjima koja su u klub stigla nakon njegovog dolaska u studenom 2010.

Vecinski vlasnik Liverpoola John Henry je kurtoazno putem priopcenja zahvalio Comolliju za sve što je napravio u klubu u proteklom razdoblju i poželio mu srecu, a predsjednik kluba Tom Werner je dodao: "Klub mora krenuti naprijed, a vec u subotu nas ceka velika utakmica. Važno je da nam se svi prikljuce u podršci menadžeru i stanu iza Kennya i igraca i koncentriraju se na uspješan završetak sezone."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Meðu igracima koji su za velike novce stigli u Liverpool u posljednjih dvanaest mjeseci su Andy Carroll, Jordan Henderson i Stewart Downing, koji su zajedno koštali preko 80 milijuna eura, a jedino pojacanje koje su navijaci prihvatili jeste kontroverzni napadac Luis Suarez.

Iako je Liverpool pobjedom u finalu Carling kupa osvojio svoj prvi trofej u posljednjih šest godina, u Premier ligi su daleko od vrha, sa 33 boda zaostatka za vjecitim rivalom Manchester Unitedom.

Mnogi navijaci se pitaju i da li je Kenny Dalglish pravo rješenje za menadžera, iako su aklamacijom pozdravili njegov povratak na klupu prošle sezone. No, odlazak Comollija ce, barem privremeno, ojacati njegovu poziciju na Anfieldu, buduci da je poznato kako je Dalglish bio u dosta lošim odnosima s Francuzom.