Roy Hodgson je danas i službeno imenovan izbornikom nogometne reprezentacije Engleske, a s tamošnjim nogometnim savezom Hodgson je potpisao ugovor na razdoblje od cetiri godine.

64-godišnji Hodgson, koji je od veljace prošle godine bio na klupi engleskog premierligaša West Bromwich Albiona je tako postao trinaesti izbornik engleske reprezentacije nakon drugog svjetskog rata, a na toj poziciji je naslijedio Fabia Capella.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Ovo je jako ponosan dan za mene. Ja sam sretan covjek jer sam dobio priliku voditi reprezentaciju svoje zemlje i veselim se zadatku koji je preda mnom. Svi znaju da to nije lagan posao, ali ja se nadam da ce svi, posebno navijaci, stati iza momcadi. Momcad je ta koja je najvažnija, a ja cu pokušati uciniti sve što mogu da se oni pripreme što je bolje moguce za iskušenja koja ih cekaju." rekao je Hodgson na konferenciji za novinare.

West Browmwich Albion je na svojoj web stranici potvrdio kako ce Hodgson, koji je na mjestu menadžera tog kluba u veljaci prošle godine naslijedio sadašnjeg menadžera Chelsea Roberta Di Mattea, voditi njihovu momcad u preostale dvije utakmice Premier lige, na gostovanju kod Boltona i kod kuce protiv Arsenala.