Južnoameričke reprezentacije predvođene Brazilom i Argentinom vjerojatno će se od 2024. godine priključiti UEFA-inoj Ligi Nacija, otkrio je dopredsjednik UEFA-e Zbigniew Boniek, a to su potvrdili i neki drugi izvori iz europske i južnoameričke nogometne konfederacije.


"Ovo je posljednja Liga Nacija u ovom formatu. Od 2024. godine, reprezentacije iz Južne Amerike će se priključiti Ligi Nacija. Još uvijek ne znam u kakvom formatu, na tome se još uvijek radi. To će učiniti Ligu Nacija još značajnijim natjecanjem." rekao je Boniek u razgovoru za poljski portal Meczyki.

Novinari agencije AFP su po ovom pitanju kontaktirali UEFA-u, čiji je glasnogovornik rekao: "UEFA surađuje s CONMEBOL-om na nizu projekata, uključujući i zajedničku Ligu Nacija, ali ništa još nije finalizirano i nikakve definitivne odluke još nisu donesene."

Prema pisanju ESPN-a, Brazil i Argentina će, uz Kolumbiju, Čile, Peru i Urugvaj, biti uključene u Ligu A formata Lige Nacija, dok će Bolivija, Ekvador, Paragvaj i Venezuela biti uključeni u drugi rang natjecanja, odnosno Ligu B.